Andre Sharon

Andre is in 1968 geboren in het Friese dorp Berlikum. Rond zijn 8e deed al mee aan zijn 1e talentjacht met een playback Elvis Presley act. Hij eindigde op de 2e plaats en won het voor hem enorme bedrag van 25 gulden!
De belangstelling voor het Rocken was gewekt en zijn grote voorbeelden waren onder andere: Chuck Berry, Buddy Holly, Elvis Presley en Little Richard enz. De platen van deze grootheden draaide hij “grijs”.
Wat later ontdekte hij Shakin’ Stevens. Hij was direct verkocht en studeerde de meest favoriete nummers in. Als de Nederlandse Shakin’ Stevens in 1987 werd hij maar liefs 3 maal publiekswinnaar van de Henny Huisman Soundmixshow en werd een veelgevraagd Rock & Roll zanger op evenementen en mocht vaak terugkomen.
Hij maakte diverse singles, waaronder Short Track baby en Cupid Knocks. Tijdens een televisieoptreden voor de AVRO werd hij behoorlijk verrast, toen hij in de quiz na het geven van het juiste antwoord oog in oog stond met zijn idool Shakin’ Stevens (ook te zien op YouTube).
Daarnaast is Andre heel sportief en beoefende hij van jongs af aan sporten als Judo, langebaanschaatsen en Shorttrack. Bij deze laatste sport scoorde hij nationaal en zelfs internationaal hoog.
Na een onderbreking door de dienstplicht kwam hij weer volop in de running. Hij maakte de single Let’s Discover en werkte mee aan evenementen, benefietconcerten en tours.
In 1999/2000 was de release van zijn album Travelin’ light met gevarieerde muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Deze CD is nog steeds verkrijgbaar bij Bol, Amazon en Ebay en te beluisteren op sites als: Spotify, Deezer en Itunes.
Ook heeft Andre veel tours gedaan in buitenland. Onder andere in België, Engeland, Frankrijk, Malta, Spanje en zelfs in Indonesië. In dit laatste land, mede omdat zijn CD daar erg gewild was. Hij werd in 2000 en 2002 gevraagd voor een tournee door Indonesië, waar hij optrad in onder andere: op Bali, Java (Jakarta, Bandung, Surabaya) en Kalimantan.
Tussen 2005 en 2008 tourde hij met zijn succesvolle “Heartbreak Hotel Show” door Frankrijk. (Te zien op You Tube). In 2009 eindigde Andre in de finale van de show “Waar is Elvis”. Er volgde weer vele optredens. In 2021 kwam het nieuwe album uit: Andre Sharon Through The Years. Dit album is verkrijgbaar op CD en alle digitale platforms.
Andre is uitgegroeid tot een succesvol solozanger en nog steeds een veelgevraagd zanger met een glansrijke loopbaan. Hij is niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek en het podium waarop hij zich het prettigst voelt. Muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig blijft zijn grote passie. Zodra hij deze muziek hoort mag ‘het dak eraf’. Hij beweegt zich soepel tot in alle uithoeken van het podium en weet zijn enthousiasme goed over te brengen op het publiek. Zo is hij in staat met zijn performance keer op keer het publiek in beweging te brengen en te houden!