ERWIN JAVA’S TRAVEL PARTY FEATURING ERWIN NYHOFF PLAYS CUBY & THE BLIZZARDS

Met de programmering van “Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff play Cuby & the Blizzards” heeft de organisatie van “Let the sixties roll” een topattractie naar Veendam gehaald. De 5-koppige band brengt een prachtige ode aan Harry Muskee en zijn Cuby & the Blizzards. Op het Holland International Blues Festival 2022 gaf de band al een bloemlezing uit het werk van deze legendarische Drentse bluesband. In Grand café Java doen ze dat nog eens dunnetjes over!

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar van eerdergenoemde Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede oprichter van King Of The World maar verliet deze band in 2018 om andere uitdagingen aan te gaan. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 rode draad in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Na de versoepeling van de corona maatregelen per 1 juli 2020 tourt Java onder de naam ” Erwin Java’s Travel Party ” waarmee hij vanaf september 2020 ook regelmatig te horen en te zien was in het live TV programma Veronica Inside.
In september 2021 werkte deze band mee aan het muziektheaterproject “Muskee So many roads” dat 20 keer succesvol werd opgevoerd op een vaste locatie in Assen. Vocalist in dit project was de uit Heeten afkomstige zanger Erwin Nyhoff (1972).
Nyhoff, vanaf begin jaren 90 gepokt en gemazeld in het circuit (van Pinkpop tot afwasser tot Voice of Hollandfinalist) en evenals Muskee een “plattelandsjongen” , bleek de perfecte keus om in de huid van Harry Muskee te kruipen zowel als persoon maar ook als zanger.
Samen met de band werden sublieme vertolkingen van de muziek van Cuby & the Blizzards neergezet. Uiteindelijk heeft deze voorstelling er toe geleid dat deze samenstelling is toegevoegd aan de line-up van het HIBF editie 2022.