Herbie Blues

Sinds 1992 speelt Herbie (Harbert Grezel) al mondharmonica. Als muzikant speelde hij o.a. in High Temperature en The Blues Kings.
Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues! Uit eigen levenservaring en over verschillende bijzondere ontmoetingen zijn er al veel eigen nummers geschreven.
In 2013 was Herbie de winnaar van de Dutch Blues Challenge en in 2015 won hij het Nederlands Kampioenschap Straatmuzikanten. Zijn muziek laat zich het beste kenmerken als New Old Stock Blues.
Als Harmonica one-man band trekt Herbie door heel Nederland maar ook Internationaal heeft hij al de nodige optredens op zijn naam staan. Optredens bij festivals, in cafés, op straat en wat anders je ook maar kan bedenken.
Hij staat voor alles open want deze man doet namelijk niets liever dan muziek maken.
Dat hij “in de muziek” zou gaan is eigenlijk al in zijn genen bepaald. Zijn betovergrootvader was Melle Zwerver (02-08-1845, Wolvega). Melle was wellicht één van de eerste straatmuzikanten in Nederland. Hij deed zijn naam eer aan en werd ontelbare malen veroordeeld voor het spelen zonder vergunning.