WILD ROMANCE

WILD ROMANCE IS EEN ABSOLUTE LIVE SENSATIE !
Wild Romance (ook The Wild Romance / His Wild Romance) is de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse Rockmuziek.
De band ontstond in november 1976 in Groningen . De naam is ontleend aan de regel “and I lost my mind in a wild romance”, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison.
Dany Lademacher, gitarist/vocalist, gaat in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek en veroveren zij Nederland, België en Duitsland “Herman Brood & His Wild Romance”.
Dany schreef samen met Herman een groot aantal hits, waaronder “Never be clever” en “Saterday Night”, goed voor een zeventiende plaats in de Amerikaanse top 100. De Absolute National USA Break out in alle 50 staten van de USA. De naam “Wild Romance” doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie!
Herman Brood’s sprong van het Hilton, op 11 juli 2001, luidde een lange stilte in. Naar nu blijkt een stilte voor de storm. Want onder leiding van Mister “Saturday Night” himself, ster-gitarist Dany Lademacher en David Hollestelle (20 jaar co piloot bij Herman in de band) komt de Wild Romance op volle kracht terug op het podium.
De band die Rock geschiedenis schreef en steeds schrijft, en nog steeds Nederlands enige echte Rock & Roll Band die onze Harten sneller laat kloppen. Hun live Shows worden door zowel hun fans als echte muziekkenners met open armen ontvangen.
De band van Herman Brood is nog altijd Hot, hun agenda stroomt vol met Shows in binnen en buitenland. Wild Romance is ready 2 rock en komen graag bij jullie ,,live on stage’’ met hun new songs en uiteraard met die legendarische, WILD ROMANCE HERMAN BROOD’ hits.
Sommigen zullen zelfs zeggen dat ‘the Wild Romance van Herman Brood’ nooit is weggeweest. Maar wie aan de Wild Romance denkt, die denkt in eerste instantie toch aan de gouden periode van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig.
Herman Brood en his Wild Romance groeiden uit tot Rockstars zoals Nederland nog nooit had gekend, met albums als Shpritsz – Cha Cha en succesnummers als Saturday Night, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Never Be Clever.
Het was Sex, Drugs, Rock ‘n’ Roll en een hoop opwinding als Wild Romance op het podium stonden met Dany Lademacher, de door de wol geverfde gitarist uit België die even hard rockend als subtiel swingend uit de hoek kon komen en David Hollestelle die net zo venijnig kan riffen als hij eruit ziet…
Wel, anno 2022 heeft de Wild Romance the best there is aan boord:
Dany Lademacher & David Hollestelle – Gitaar en zang
Otto Cooymans – Toetsen en zang
Jo De Roeck- Zang
Gee Carlsberg- Bas
Jan t ‘Hoen – Drums